SPELTIPS 12/8: Freiburg – Dortmund: Ett målspel klickas!

Freiburg-Dortmund-Speltips

Under fredagskvällen blir det tysk fotboll för hela slanten när vi spanar in den andra omgången i Bundesliga. Spelet kommer från Europa-Park Stadion och matchen mellan Freiburg och Dortmund, som förövrigt är dagens enda match från ligan.

 

Målmarknaden är självklar

Freiburg och Dortmund, två målglada klubbar som slutade högt upp i Bundesliga under förra säsongen. Freiburg gjorde sin bästa säsong på länge vilket räckte för en sjätteplats och därmed knep man den sista biljetten till Europa League. Dortmund gjorde det såklart ännu bättre och slutade på en andraplats, åtta poäng efter Bayern.

Målsiffrorna hos lagen var knappast något att gnälla. Freiburg noterades för 58 mål vilket betyder att det bara var fyra andra klubbar i Bundesliga som gjorde mer mål – Bayern, RB Leipzig, Leverkusen och Dortmund. Dortmund var även här vassare där man med sina 85 mål framåt slutade som säsongens näst målstarkaste lag.

Nu är det dags för en ny säsong och båda lagen har redan hunnit med en match vardera. Freiburg stod för en urstark insats under säsongspremiären när man borta besegrade Augsburg med 4-0. Dortmund vann även dem under premiären, dock inte lika övertygande, 1-0 mot Leverkusen.

Freiburg ser ut att bli något vassare i år. Inte bara för att man förstärkt truppen med några intressanta värvningar utan också för att man har kvar sina två spets spelare Vincenzo Grifo och Lucas Holer. Holer missar dock matchen mot Dortmund på grund av sin benskada.

Vad vi kan förvänta oss av den gula väggen i år är svårt att säga, men jag tror inte man göra lika bra ifrån sig som förra säsongen. Dortmund får nu klara sig utan superstjärnan Erling Haaland. Och det slutar inte med negativa punkter. Klubbens stjärnvärvning Sebastian Haller har tyvärr drabbats av cancer. Som tur är har man hittat en ersättare för Haller, dock inte av samma kaliber men absolut godkänd. Den rutinerade Anthony Modeste från FC Köln. 34-åringen som gjorde hela 20 mål förra säsongen.

 

Speltips

Tidigt på säsongen och det är därför alltid svårt att veta vart man har lagen. Men tillsammans med resultaten från premiäromgången, förra säsongens prestation och lagens flera heta målkanoner så är det inget snack om att målmarknaden är av bäst värde här. Målmarknaden som för övrigt alltid är het inom Bundesliga.

Mycket talar för att fredagens match mellan Freiburg och Dortmund slutar med ett gäng mål och ett resultat på minst 2-1 till något av lagen. Fredagens speltips blir därför Båda lagen gör mål + Över 2.5 mål: Ja och klickas hos Hajper som har spelet till högst odds, 1.74!

 

Inget konto hos Hajper? Goda nyheter! Rygga spelet eller spela valfritt spel med 500 kr. Få hela insatsen tillbaka om du inte vinner. Ta del av erbjudandet genom att klicka på bilden nedan eller “Rygga spelet-knappen”.

Hajper-Ultrabet-500kr

Author: Darren Gray