SPELTIPS 24/3: Italien – Nord Makedonien: Klasskillnad!

Italien-Nordmakedonien-Speltips
Speltips:

Torsdagens speltips kommer från VM – Kvalet (uppflyttning) där det blivit dags för semifinal mellan Italien – Nord Makedonien. Nu är det vinna eller försvinna som gäller för båda länderna om man nu ska ha en biljett till VM i Qatar. Italienarna är otroligt starka när de får spela inför sina hemma fans i Italien och jag har väldigt svårt att se ett nederlag här. Det råder också utan tvekan stor klasskillnad på ländernas trupper inför mötet och efter Italiens fina uppvisning senast i EM med att vinna matcher och även hålla tätt bakåt blir valet enkelt på Torsdag. Vi spelar Italien segrare och håller nollan till fina 1.80 hos Betsson.

 

Italien:

I gruppen slutade man på en andra plats bakom Schweiz med den fina målskillnaden 13:2 och försvaret var lysande i gruppspelet. Trots den fina uppvisningen av ett starkt försvar så räckte det inte då man missad en direkt avancemang till VM med ynka 2 poäng. Istället får man nu slåss om de 3 sista platserna i ett playoff spel och först ut är Nord Makedonien. Dagens motstånd bör man damma av relativt enkelt med den fina trupp man har. Speciellt nu också när matchen spelas i Palermo hemma i Italien och på hemmaplan vet vi alla hur starka Italien är.

 

Nord Makedonien:

Nord Makedonien slutade på en andra plats i grupp J där gruppens favorit Tyskland knep första platsen, vilket inte heller kom som en större chock. Raden slutade på 3 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust (mot Tyskland) och mer kunde man nog inte begära med tanke på landets trupp och erfarenhet. Mot de bättre länderna har man tidigare haft det väldigt svårt mot och inte ens hittat nätet. (0-4 Tyskland och i EM 0-3 Nederländerna). Räkna med att man får parkera bussen mot Italien som kommer tåga fram på Torsdag och det kommer bli svettigt!

Author: Darren Gray