SPELTIPS 9/3: FC Porto – Lyon: Första rundan!

FC-Porto-Lyon-Speltips

Det har blivit dags för åttondelsfinal i Europa League och första rundan mellan FC Porto och Lyon går av stapeln under onsdagskvällen. Här är målmarknaden intressant!

FC Porto:

Till vardags spelar man i Liga Portugal som är landets högsta fotbollsliga. Där gör man som vanligt riktigt bra ifrån sig och efter säsongens 25 ligamatcher toppar man tabellställningen med 5 poäng tillgodo. FC Porto är minst sagt ett riktigt offensivt lag som bokstavligen öser in mål. Laget har redan gjort 63 mål under de 25 ligamatcherna. Egentligen inte så konstigt när man har ligans hetaste trio i spetsen, målkanonerna Luis Diaz, Mehdi Taremi och Evanilson. Tillsammans har trion gjort 38 mål.

 

Lyon:

Efter 27 matcher i ligan så hittar vi Lyon på en niondeplats i Ligue 1. Sett till fjolårets imponerande insats i ligan där man slutade som tabellfyra efter omgång 38 så är energin helt annorlunda den här säsongen. Att man tappade sin superstjärna Memphis Depay är självklart något som påverkat klubben negativt den här säsongen. Som tur är finns det fortfarande en offensiv kraft av hög kaliber i truppen. Spelare som Karl Toko Ekambi, Romain Faivre och Moussa Dembele gör alla tre riktigt bra ifrån sig.

 

Speltips:

Senast lagen spelade mot varandra var i en vänskapsmatch under förra sommaren. Matchen bjöd på ett riktigt målkalas och slutade med 5-3 till Lyon. Även fast detta var ett tag sedan så har lagens trupper inte ändrats allt för mycket och statistiken ska därför ses som en färsk sådan.

Jag tror att första rundan i Europa League mellan FC Porto och Lyon bjuder på ett gäng mål. Inte åtta mål som senast men minst tre mål i alla fall! Onsdagens speltips blir därför Över 2.5 mål i matchen och klickas till oddset 1.78 hos NordicBet som har spelet till högst odds!

 

Inget konto hos NordicBet? Spana in erbjudandet nedan som ger dig mer att spela för plus 100 Free Spins. Hämta bonusen genom att klicka på bilden!

Author: Darren Gray