SPELTIPS 17/2: Barcelona – Napoli: Första rundan!

Under torsdagen är äntligen Europa League tillbaka och det har redan blivit dags för slutspel i turneringen. Vi riktar blickarna mot Camp Nou där Barcelona tar emot Napoli. En spännande match som bör resultera i ett gäng mål!

 

Barcelona:

Efter Champions League-fiaskot kunde vi konstatera att det var väldigt länge sen Barcelona inte avancerade vidare i turneringen. Detta är första gången sedan 2003/2004-säsongen. Men nu är man här och det blir istället slutspel i Europa League.

Till vardags håller man till i spanska La Liga där man i skrivande stund kört in sig som tabellfyra. Formen är godkänd där man under de tre senaste ligamatcherna plockat poäng i samtliga, två vinster och ett kryss. Nyförvärvet Aubameyang har fått lite speltid under två matcher men ännu inte nätat. Frågan är om han kliver fram mot Napoli?

 

Napoli:

Napoli beger sig till Camp Nou och den första rundan av 16-delsfinalen med en strålande form i bagaget. De blåa har bara förlorat en match under sju senaste matcher. Senaste matchen, ligaspel mot bjässen Inter, så spelade man riktigt bra och rent spelmässigt förtjänade man en vinst. Matchen slutade 1-1.

Napoli har fått en riktigt bra balans i truppen den här säsongen och det är flera spelare som klivit fram. Utöver målsprutorna Mertens och Insigne så har nästa lika många mål kommit från lagkamraterna Osimhen, Zielinski och Ruiz. Med dessa namn i truppen och en form som heter duga så har man absolut allt som krävs för att ge Barcelona en svettig match under torsdagen!

 

Speltips:

Det var inte allt för längesen som lagen spelade mot varandra. Senast var andra rundan 8-delsfinal i Champions League 2019/2020. Det var Barcelona som drog det längsta strået när man vann med 3-1.

Jag tror att torsdagen bjuder på en både fartfylld och målglad första runda. Räkna med ett revanschsuget Napoli och ett Barcelona som kommer göra allt för att inte upprepa CL-fiaskot. Att båda lagen gör mål känns givet och jag klickar därför Båda lagen gör mål: Ja till oddset 1.62! Betsafe är ett av spelbolagen som har målspelet till högst odds.

 

Author: Darren Gray