SPELTIPS 2/8: Benfica – Midtjylland: Första rundan!

Benfica-Midtjylland-Speltips

Gårdagens målspel från MLS hittade hem fint efter DC Uniteds härliga kvitteringsmål sent in i matchen. Ännu en vinst till den gröna raden som i skrivande stund ligger på åtta raka vinster. Formen är onekligen riktigt bra och jag tycker vi fortsätter på spåret även den här veckan!

Veckans första speltips på hemsidan från mig kommer från Champions League-kvalet där man redan är inne på semifinalerna. Vi spanar in den första rundan mellan Benfica och Midtjylland!

 

Första rundan

Benfica, ett av topplagen från portugisiska Liga Portugal. Laget som stod för en riktigt fin säsong under 2021/2022. Främst under Champions League-spelet där man gjorde riktigt bra ifrån sig och tog sig hela vägen till kvartsfinal där man förlorade rättvist mot jätten Liverpool. Nu är det dags att börja klättra igen i fotbollens finrum och först ut i CL-kvalet blir semifinalen mot danska Midtjylland. En match där man hålls som storfavorit.

Både Benfica och Midtjylland har kommit igång bra efter sommaruppehållet. Benfica har hunnit med fem vänskapsmatcher där resultaten varit lovande i samtliga. Bland annat 3-0 mot franska Nice och 3-2 mot engelska Newcastle. Midtjylland har varit igång något längre och redan påbörjat ligaspelet där resultaten varit blandat.

Även fast Midtjylland är ett av de bästa lagen, om inte det bästa laget i Danmark så vill det till mycket för att slå ut Benfica från CL-kvalet. Benfica är inte bara flera nivåer bättre utan har också en bredare trupp, även fast man tappat sin superstjärna Nunez inför säsongen. Dock måste vi ha respekt för att lagen aldrig tidigare spelat mot varandra och ett vinnarspel är därför inte det bästa.

 

Speltips

Här är det mycket som talar för en målglad semifinal där hemmalaget Benfica drar det stora lasset. Benfica ska absolut plocka vinsten men jag blir inte förvånad om Midtjylland gör ett mål. Med det sagt så finns det ett bra spelvärde på målmarknaden och tisdagens speltips blir därför Över 2.5 mål i matchen. Spelet klickas hos Expekt till oddset 1.68. Spelbolag med Kambi har spelet till högst odds.

 

Author: Darren Gray