SPELTIPS 24/3: Sverige – Tjeckien: Hörnflaggan!

Sverige-Tjeckien-Speltips
Speltips:

Torsdagens andra speltips kommer även den från VM kvalet men denna gång spanar vi in mötet mellan vårat kära Sverige som möter Tjeckien i playoff slutspelet. En match där jag tror många av er kommer sitta bänkade framför i tv soffan. Sverige är favoriter i mötet och har flera intressanta namn i truppen. Kulusevski som fått en succé start i Tottenham och Elanga som varit grym i Man United så kan detta bli en fröjd att se. Tjeckien saknar flera spelare inför mötet, även lagets största stjärna Patrik Schick missar Torsdagens match. En väldigt bra nyhet för oss Svenskar. Trots att jag har Sverige som favoriter vågar jag inte röra den raka ettan då Tjeckien är inget lag man ska underskatta och jag tror på en jämnare match än vad många väntar sig. Väljer därför ett helt annat spel i matchen. Vi spelar Över 4.5 hörnor för Sverige som Sverige har löst i 8 raka hemmamatcher. 

 

Sverige:

I gruppen sluta Sverige på en andra plats bakom Spanien och såg länge ut att vinna gruppen. Tyvärr förlora man de två sista matcherna och därav missa man chansen till en direkt avancemang till VM. Inför mötet mot Tjeckien så kommer man med flera formstarka spelare som varit riktigt bra i klubblagen. Dejan Kulusevski som fått en kanonstart i sin nya klubb Tottenham och gjort det riktigt bra medans Elanga varit het i Man United och gjort flera mål det senaste. Trots att Zlatan missar matchen pga gula kort så tror jag på goda chanser för Sverige där laget bör skapa flest målchanser i matchen. Något som sticker ut på hemmaplan är att man varit riktigt bra på att skapa hörnor. På de 8 senaste har man gjort minst 5 hörnor per match och detta har varit mot bollförande lag som Spanien. Löser man minst fem hörnor igen på Torsdag? Jag tror det.

 

Tjeckien:

Kommer från grupp E där man sluta på en tredje plats och knep den sista platsen till playoff. Man sluta på raden 4 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster. Målskillnad 14:9. Inför Torsdagens match ses man som underdogs och deras största stjärna Patrik Schick missar matchen. Det är en enorm förlust med tanke på hur bra han varit under säsongen i Bayer Leverkusen med sina 20 mål. En tuff uppgift väntas på Torsdag utan sin stjärna. 

 

Kampanj På Matchen:

Spela 500 kr Riskfritt på matchen

Author: Darren Gray