SPELTIPS 26/5: Sverige – Kanada: Slutspel!

Speltips:

Torsdagens speltips kommer från Ishockey-VM och nu är det dags för slutspel. I den ena kvarten ställs Sverige mot Kanada och det blir just den som blir Torsdagens fokus. Ett Sverige som gjorde det riktigt bra i grupp B med 6 vinster och endast en förlust. Förlusten kom mot USA efter förlängningsavgörande där man förlorade med 3-2. Kanada däremot övertygande inte särskilt då man faktiskt förlora 2 matcher från gruppen. Målrika matcher blev det iallafall och dagens lina satt i samtliga matcher för Kanada. Vi spelar Över 4.5 mål. Bonusspel: William Nylander gör minst 1 poäng.

 

Sverige:

Med tanke på så lite NHL stjärnor det finns i truppen så har man gjort ett riktigt bra turnering hittills och står som knappa favoriter i kvartsfinalen. I gruppen slutade man på en andra plats bakom värdnationen Finland. Målskillnad: 27:10 och gjorde faktiskt flest mål.  Nu har också den senaste spelaren som joinat truppen William Nylander fått spela två matcher. William Nylander har gjort sin bästa NHL säsong någonsin med 87 poäng. Första kedjan ser verkligen ut att kunna hota det Kanadensiska laget nu när Nylander är med. 

 

Kanada:

Hockey-Kanada slutade på en 3e plats i grupp A där man vann 5 av 7 matcher. Samtliga matcher blev målrika och innehöll minst 5 mål. Målskyttet var det inga problem med då man gjorde 34 mål och tillsammans med Schweiz har man också gjort flest mål under VM. Här finns det flertals NHL spelare i truppen och Kanada är alltid en kandidat för guldet oavsett trupp. Sverige bör se upp för Dubois och Batherson i första kedjan som sett heta ut. 

 

Kampanj till matchen:

 

Klicka på bilden ovan för att komma till kampanjen. 

Author: Darren Gray