SPELTIPS 3/2: Ath. Bilbao – Real Madrid: Copa Del Rey!

Ath.-Bilbao-V-Real-Madrid-Copa-Del-Rey

Nu börjar det dra ihop sig i Copa Del Rey där man är inne på slutspurten av kvartsfinalerna. Under gårdagens kvartsfinaler var det Vallecano och Valencia som var starkast och därmed avancerade vidare till semifinal. Ikväll spelas det om de två sista platserna, vi vänder blickarna åt San Mamés där Bilbao tar emot Marängerna!

 

Matchen:

Efter nästan två veckors uppehåll är spanska La Liga äntligen tillbaka nu i helgen. Men Ath. Bilbao och Real Madrid får smygstarta redan ikväll efter uppehållet. Lagen ska nämligen spela kvartsfinal i landets mest prestigeladdade cup, Copa Del Rey.

Innan uppehållet fick vi se fina resultat från båda lagen, både inom ligaspelet, Super Cup och Copa Del Rey. Real Madrid har onekligen visat sig starkast av lagen, endast ett nederlag under de tio senaste matcherna.

Bilbao har inte varit mycket sämre och man har inlett det nya kalenderåret starkt! Klubben har endast förlorat 1/7 matcher under 2022. Förlusten kommer under finalen i Super Cup mot Real Madrid. Dock spelade man riktigt bra och Marängerna fick absolut kämpa för titeln. En ytterligare match värd att nämna för Bilbao är 8-delsfinalen i Copa Del Rey mot Barcelona. Pigga ben redan från start och ett imponerande spel resulterade med en 3-2-seger.

Även om det inte är med mycket så håller jag ändå Real Madrid som favoriter här. Men sett till hur Ath. Bilbao inlett det nya kalenderåret så är varken raka tvåan eller någon form av gardering på Marängerna något som tilltalar mig. Istället ska vi spana in hörnmarknaden!

 

Speltips:

En både fartfylld och händelserik match är att vänta! Vi kan därför förvänta oss att matchen bjuder på ett gäng hörnor, speciellt när både Bilbao och Real Madrid är två riktigt hörnstarka lag. Bilbao toppar La Ligas hörntabell med snittet 6.73 och Real Madrid på en fjärdeplats med snittet 5.68.

Hörnmarknaden blir extra intressant när det är en vinna eller försvinna-match och därför måste ett hörnspel klickas! Mycket talar för att matchen innehåller minst 10 hörnor och jag spelar därför Över 9.5 hörnor i matchen till fina 1.82 hos No Account Bet!

 

Author: Darren Gray