SPELTIPS 30/4: Luleå HF – Färjestad BK: SM-Final!

speltips-Lulea-HK-Farjestad
Speltips:

Lördagens speltips kommer från SHL och SM-Finalen 2022 mellan Luleå HF – Färjestad BK. Två lag som visat upp en urstark form i slutspelet. Hemmalaget Luleå med 8 vinster och bara 2 förluster. Färjestad inte så långt efter de med sina 8 vinster och 4 förluster. Nyckeln för klubbarna i slutspelet har varit att man varit urstarka inför hemmafansen. Luleå med bara 1 förlust hemma i Coop Arena och Färjestad som fortfarande är obesegrade hemma i Löfbergs Arena. Jag tror det blir just där lagen tar flest vinster i denna finalserie. Inför Lördagens möte har jag Luleå som småfavoriter. Detta är enbart för att matchen spelas i Coop Arena och hur de tidigare mötena har utspelat sig mellan klubbarna. 4-1 senast till Luleå och även innan det vann man med 8-0. Fortfarande är det final och allt kan hända. Jag vågar därför ej röra något vinnarspel utan väljer att lira på Över 2.5 mål Luleå HF.  

 

Luleå HF:

Som Frölunda tränaren Pierre Rönnberg sa efter semin ”Ska man gå till final så behöver man göra det Luleå gjort. Man behöver vara bra i powerplay, man behöver vara bra i boxplay, man behöver ha en jäkligt het målvakt och toppspelarna behöver göra personbästa.”  Det är precis därför man är i SM-Final. Man borde dessutom va taggad till tusen då senast man var i en final var året 2013 och inte heller vunnit sedan 1996. Luleå slog ut både Örebro och Frölunda med 4-1 i matcher och toppspelaren Linus Omark visar att han är en av SHL’s bästa spelare med sina 14 poäng och toppar skytteligan. Inte nog med att han har varit het så har hela laget varit de och gjort 31 mål på de 10 matcherna. Vilket är ett snitt på 3.1 mål per match och över dagens lina.

 

Färjestad BK:

Laget blev igår (Tisdag) klara för SM-Final 2022 efter att ha spelat fem perioder mot Rögle där Linus Johannson klev fram och gjorde 5-4. Man vann serien med 4-2 i matcher och nu efter 8 år är man äntligen i en final igen. Laget är också det enda i slutspelet som är obesegrade på hemmaplan där man vunnit 6 av 6 matcher. Här tycker jag att många av spelarna har lyft sig rejält i slutspelet. Ta bara nyförvärvet Theodor Lennström som ett ex som gjort 12 poäng i slutspelet. Jag tror dock att man får lyfta sig till en nivå till. För nu möter man ett Luleå som man tidigare haft det väldigt svårt mot under säsongen. Senast 4-1 förlust och innan det skrämmande siffror 0-8… 

Author: Darren Gray