SPELTIPS 6/3: Elche – Barcelona: Pånyttfött!

Speltips:

Söndagens speltips kommer från La Liga och omgång 27. Söndagens match utspelar sig på Estadio Manuel Martinez Valero i Elche där pånyttfödda Barca är på besök. Efter att ha följt Barca de senaste veckorna är det bara positiva saker man tar med sig till matchen. Värvningarna av Aubameyang och Traore har varit en succé för Barca som nu kommer med 3 raka vinster i bagaget till Elche. Inte nog med det så har målskörden varit en fröjd då man gjort 4 mål i tre raka matcher. Vi spelar Barcelona vinst + över 1.5 mål Barca.

 

Elche:

Laget ligger efter 26 omgångar på en 13e plats som också betyder ingenmansland. 8 poäng före nedflyttning och hela 13 poäng bakom en kvalplats till Europa League. Det är såklart många omgångar kvar att spela om, men tror laget redan nu känner att man egentligen inte har så mycket att spela för än bara äran och hålla sig kvar i La Liga. Till matchen mot Barca så kommer man med en sisådär form, 2 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster på de 5 senaste. Senast i helgen åkte man på en rejäl dusch av Levante där man förlora med 3-0. Frågan är om förlusten sitter kvar inför Barca?

 

Barcelona:

Trots att man inte är ett Barca fan så är det en fröjd att se detta pånyttfödda lag. Laget klättrar i La liga och ligger just nu på en 4e plats. Efter Villareal så har man bäst form i ligan och kanske inte konstigt när den senaste raden säger 4-1-0 och målskillnad 15:5. Även i CL pumpar man på där man slog ut Napoli med 5-3 i två matcher. Nyförvärvet Auba har fått en kanonstart och verkar trivas enormt i Barca tröjan då han redan nu gjort 4 mål för klubben. Med denna form så bör det inte va några som helst konstigheter att man ska slå ett mitten lag som Elche denna söndag.  

Author: Darren Gray